Vårlikt och nästan klart

IMG_2330Denna helg var prognosen för vädret riktigt bra med solsken och upp mot 8 grader, inte illa för februari. Så det var lovande för en riktigt skön helg, även om lördagen hade lite andra evenemang inbokade på eftermiddagen.

Jag jag kom till stugan vid nio på morgonen var det 5 grader och sol ute. Inne i huset var det dock betydligt svalare. Men med elementen på full fart så blev det snabbt varmare.

IMG_2332

Medans damernas tre-mil i radion från OS i Sotji så passade jag på att lägga sista bitarna i golvet i förrådet. Det blir som luckor mitt i golvet så att man kan använda utrymmet under som stuv utrymme, precis som i en båt under durkarna. Med en plastmatta som skyddar golvet blir inte bara praktiskt utan även lite mer trevligt. Med ljuset från skjutdörrarna så är det faktiskt riktigt stiligt i förrådet. Känner mig klart nöjd.

IMG_2334Utomhus hade det varit varm och skönt att stå i solen och såga de plankor som skulle sågas. Det känns lite märkligt att de små vårblommorna i form av vintergäck dyker upp. Det gör att man verkligen börjar längta efter sommaren. Men man får nog vänta ett tag till. Vi får även vänta ett tag till på att vinna damernas tre-mil i OS då norskorna tog stor-slam.

Under helgen skulle även det planerade trädäck börja projekteras. Vi fick besök av Johnny och Ann som kom med bra idéer och trevligt sällskap. Formen, placeringen och höjden på trädäcket var föremål för diskussion. Kasia vill ha det i höjd med de nya glasdörrrna men det ger å andra sidan en ganska hög kant mot trägården. Max-storlek är 15 kvm så även det ger en del begränsningar. Men det verkar som vi hittat en lagom lösning på det hela.

IMG_2333 IMG_2336 IMG_2338

IMG_2342Innan helgen var slut så hade Kasia fortsatt med fåtöljen och snart är den klar. Även hyllor i pentryt blev klara och fast skruvade. Just i pentryt blev det stora jobbet att sätta dit vattenkranen/blandaren. Med en hålsåg ordnades hålet och det var bara att skruva fat den. Egentligen ganska enkelt, det var ju nu även betydligt varmare inne med 16-17 grader. Man kan ju elda på mer, men det räcker gott ändå.

IMG_2341Som sista jobb innan hemgång satte jag upp resterna av den gamla redskapslådan. Det är en rostfri ”skiva” som nu får hänga på väggen i förrådet med gångjärn så att man kan fälla ned/upp den. Det blir bra att ha ett bord man kan arbeta på. Dock måste jag fixa till benen på bordet nästa gång.

Annars är nu det mesta av upprustningen nu klar och det är vanlig utveckling kvar. Men dock skall fasaden skrapas och målas. Foder skall målas och monteras,  likaså vinskivor på förrådet. Entrédörren behöver fixas till  en hel del för att inte tala om att montera bättre lås. När vattnet sätts på skall även vatten dras till pentryt och en varmvattenberedare skall monteras och en enkel dusch vore skönt att ha. Så visst är det en hel del kvar. Tur att sommaren är lång.

Det här inlägget postades i Förrådet, Huset, Insidan, Projekt, Trädgården. Bokmärk permalänken.