Nu är det säsong 2022.

Jodå, det kommer bli en säsong 2022 på kollot. Under vintern har vi varit på plats högst sporadiskt fikat någon gång och faktiskt sovit över någon natt. Då jag redan förra vintern ordnade med lite rinnande vatten från dunkar så är det OK ändå att vara på kollot. Kallt ute och snö gör det ju bara lite extra mysigt.

I mars blev det ju riktiga vårkänslor med skön värme ute om dagarna. Så det blev ytterligare en natt på kollot och ute satte vi fart på det lilla eldfatet jag fick av Sussi när jag fyllde år. Mysigt och härligt, men man får vara väldigt försiktig så inte gnistor var i väg och tänder eld på något.

I övrigt så var det lite service och uppgradering som stod på tur. Som lite prylgalen av moderna saker så var en installation av en elmätare som kan läsas av via z-link och det Telldus-system som installerats tidigare. Telldus-systemet används främst till att kunna sätta på värmen på distans, men kommer även att styra lite bevattning och lampor med automatik och även manuellt på distans. Nu var det dags att installera en Aeotec Home Energy Meter som köpts på Kjell.com. Själva installationen var enkel, men lite trubbel med ihop-kopplingen uppstod. Det mesta löste sig men är inte helt klart. Nu kan jag se exakt hur mycket ström som huset drar vid varje valt tillfälle. Jag gillar att hålla koll på sådant för att kunna spara energi m.m. nu när elen har blivit ovanligt dyr.

Även de solcellsdriva lamporna som hänger ute behövde lite service, Det uppladdningsbara batteriet verkar ha gett upp och orkar knappt hålla lampan lysande trots att det har varit mycket sol ute. Så nya laddbara har beställts och jag hoppas som kommer inom kort. För jag vill verkligen att det skall vara trevligt och mysigt ute.

Något trädgårds-arbete blev det inte denna gång då det skall bli kallt kommande veckan och växterna behöver lite skydd ännu så länge, men snart så…..

 

 

 

Det här inlägget postades i Trädgården, Utemiljön och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.