Dörrfix, besök och häcktrimmning

IMG_2683Senaste veckorna har vi varit på lotten lite sporadiskt då och då. Varje gång har det varit massor av äpplen att plocka. En helg var några av barnen på plats och kokade äppel-chutney och åt lite grillade korvar. Själv var jag helt koncentrerad på att byta den skabbiga ytterdörren. Egentligen hade jag tänkt renovera den, men träet i undre halvan var alltför hårt åtgånget så det blev ett byte istället.

IMG_2688En ny enkel trädörr köptes in och den gamla karmen behölls. Den enkla dörren försvaras med att vi kommer att måla den med grundfärg och tålig färg för utomhusbruk. Att den är oisolerad gör inget så vi inte planerar att vara där när det är kallt och väggarna runt om är lika dåliga vad isolering. För att kunna passa in dörren lades en extra list in på gångjärnssidan. Den nya dörren har nya moderna gångjärn som även blev lättare att montera på denna list. Den limmades och skruvades mot den gamla. Med dörren monterad så blev det faktiskt snyggt. Lite grundfärg och vanlig färg kommer att göra susen.

IMG_2687 IMG_2686

Kasia kämpade på med trädgården och det skördades mera grönsaker. Lökarna har vuxit sig stora och skall bli spännande att prova när dom fått ligga och torka en tag först.

IMG_2689 IMG_2691

IMG_2690Vi hade även passat på att köpa nya stolar och dynor till altanen. På Coop Forum i Gustavsberg hade dom 50% på alla utemöbler, vilket passade oss perfekt. Så nu har vi även lite skönare möbler där. Ett större bort skall fixas också. Just nu är jag sugen på att bygga ett. Vi får se om det blir så och om det blir bra. Men än så länge får vi klara oss med det gamla kaffe-bordet som vi haft i många år.

IMG_2692Det har även visat sig att de små fåglarna inte bara gillar vårt fågelbad utan även är relativt tama. En talgoxe kom och åt ur Jonas hand och visade ingen rädsla alls. Dom är väl vana att alla kolonier har trädgårdsvänner som även bryr sig om de små fåglarna. Dock är det väl inte så himla kul när dom flyger in i huset och vill smaska på den mat som kan finnas framme på bord och i pentryt.

IMG_2693Det sista som gjordes i måndags var att klippa häcken mot grannen. Det finns ett avtal mellan koloni föreningen och hus-föreningen på andra sidan som säger att man ansvarar för sin egen sida. Så vi han klippa vår-sida (och lite till). Allt som kapades skulle sedan klippas i små bitar för komposten. Men tyvärr han vi inte klart med det innanett skyfall kom och störde. Så det får vi ta en annan gång. Även ett foto från den klippta häcken kommer en annan gång.

 

Det här inlägget postades i Huset, Projekt, Trädgården, Utsidan. Bokmärk permalänken.