Dörrfoder

IMG_2696En vanligt torsdag kan också vara speciell. Så varför inte åka till lotten och fixa lite. Kasia och hennes mamma har förvisso varit många kvällar på lotten för att ta hand om fallfrukt och grönsaksskörd. Kasia har även passat på och målat de nya dörrarna som blivit vita och fina. Förrådsdörren är nästan helt klar med foder och allt. Ett lager färg till så är den klar. Jag får väl fixa foderbrädorna till entrén.

IMG_2700Tidigare hade jag snickrat en trappa till andra sidan förrådet. En ganska enkel kontruktion där jag hämtat inspirationen från de trappor pappa byggt till huset på Åland. Lite tryck impregnerat virke och skruv. En sådan här är gjort på mindre än en timme. En bräda i framkant skall monteras, men först skall en fäst anordning mot huset fixas. Just denna blir skön att sitt på när solen gassar.

IMG_2699Åter till entré dörren. Kasia hade som sagt redan börjat måla dörren. Det blir betydligt fräschare med vit dörr än den gamla skabbiga bruna. Lite extra spackel på karmen, som byggts om, och färg så kommer den bli bra och väldigt snygg. Men foderbrädor måste ditt. Även en ny trappa måste fixas. Den gamla hade sjunkit och spruckit. Men det kräver en liten bil-maskin för att få bort.

IMG_2697Till foder fanns redan inköpt virke. Ett virke som redan från början var grundmålat. Så varv med bra vit får dom att bli tåliga och snygga. På allt foder har vi använt Demi-Dekk Ultimate. Den rena vita basfärgen utan brytning. Den torkar ganska snabbt så jag han med två varv med färg, men dom kommer att få vänta till helgen innan dom hamnar på plats.

Det här inlägget postades i Förrådet, Huset, Projekt, Utsidan. Bokmärk permalänken.