Det var en säsong 2021

Beklagar att det inte blev så mycket skrivet under 2021, vilket beror på lite yttre händelser i livet. I korthet så blev det ett i alla fall ett spännande år. En liten ”catch-up” kommer här.

Började året med att mer eller mindre bo på kollot under vintern. Spännande när man inte kan duscha eller på annat sätt tvätta och skölja av sig som är van med. Men det gick, fick sköta sådant på jobbet. Kallt ute i bland och glad att värmen fungerade som den skulle, även om den inte orkade när det var som kallast. Vid busshållplatsen var det mörka men vackra mornar.

I slutet av januari var det slut med detta korttids-boende och hemma i lägenheten såddes frön för lite chili. Dessa fick bra fart. Efter att ha planterats ut under sommaren så vart det lite stopp i växandet men det kom i alla fall några frukter som kunde tas om hand om. Tyvärr var sorterna inte riktigt av den typ jag ville ha, men OK.

I april så var dags att börja med årets planer, att byta staket och att göra en fin gräsmatta av en del av odlingsytorna. Staketet revs och ett nytt började byggas. Ett stadigare och snyggare (om jag får säga det själv). 

Tyvärr är ju virke dyrt, men den som vill vara fin får ju lita lite pin. En del betongplattor hade jag fått från kamrater som inte behövde sina längre. Snällt av dom.

I maj började det gro lite överallt i landen och man kände att våren verkligen kommit igång och att sommaren bara var runt knuten. I odlingslådorna var det lite långsammare. Men det nya staketet blev riktigt bra!
På bilden är inte nya odlingslanden klara och de gamla är kvar. Men de stod på ”att-göra-listan”. Man hinner liksom inte allt på en gång samt att det dagliga arbetet inkräktar menligt på fritiden.

En liten sak jag alltid velat ha på kollot är ett vårdträd. Så från våran båtklubbsholme i Stockholms skärgård stal jag en liten planta av ek. Liten och nästan fånig. Jag har planterat den lite skyddat och hoppas att den kommer att överleva. Om den tar sig kommer jag troligen att flytta den till en bättre och ”snyggare” plats. Det skulle vara så kul att ha ett eget vårdträd. Ny håller jag tummarna att det blir bra!

När sommaren väl var i sitt bästa humör så var det riktigt gott. Det var grönt och skönt med allt som blommade och det gröna. Gräsmattan var så fin och jag väntade snällt på att allt i odlingslådorna skulle bli klara för i år så jag kunde börja med de nya odlingsytorna och även den nya gräsytan.

I september blev det dags att börja med den lilla ombyggnaden av ytorna. Delar av odlingsbäddarna revs och de nya längs staketet byggdes och fylldes med jord. Även betongplattorna flyttades om och några nya hämtades hos kamraterna. Det är lite pyssligt och tar sin tid, men även riktigt roligt och det syns att det kommer bli bra till slut.

Under hösten togs alla gamla odlingsbäddar bort och ytan slätades ut och fick en massa gräsfrön spridda över sig. Tanken är att göra en härlig yta att vara på när det är lite senare på dagen då solen ändå når över taket till platsen. Bord och sittmöbler planeras,  en exakt vad är lite oklart ännu. Det kommer visa sig. Under vintern så såg det hela riktigt bra ut när snön inte var så påfrestande. 

Nu får vi se hur 2022 kommer bli. Jag har stora förhoppningar!

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Trädgården, Utsidan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.