Avlopp och planering

IMG_2343En skön helg låg framför oss. Även om den hade blivit kortare av andra engamemang så hade vi en lång skön dag att ta hand om. Det började med att de sista delarna från rivningen av väggarna i huset fick köras till tippen. Dom hade legat under gamla soffan som i sin tur legat under en presenning. Det är rätt skönt att Högdalens ÅVC inte ligger så himla lång bort.

IMG_2344I ett fungerande någorlunda modernt hus skall det nog finnas ett avlopp i köket. Så därför måste vi se till att det löses på något sätt. Då det inte finns avlopp i området så är det antingen tank eller infiltration som gäller om det skall vara miljövänligt. Vi har valt att ha infiltration. En grop på över 50 cm grävdes och fylldes sedan upp med ett par decimeter grus. I gropen placerades sedan en hink som fick hål i  botten och fylldes halvvägs med grus. Med rör och slang från pentryt så blir det säkerligen bra. Med milda diskmedel så blir miljöpåverkan minimal, om ens någon.

IMG_2347Innan nästa projekt, altanen, så tog vi bort en del gångplattor på norra sidan. De visade sig att dom var plats gjutna. Så deras storlek och tjockhet gjorde dom rejält tunga samt otympliga då ett utjämningsjärn satt emellan alla. Men det gick bra och plattorna kommer att användas vid bygget av altanen. Kasia slet vidare med att ta fram gångvägarnas stenar som faktiskt är riktigt snygga, även om dom ligger väl glest. Vi kommer nog att lägga om dom längre fram.

IMG_2346På södra sidan passade Kaisa på att vända jorden så att en bra odlingsyta i solen skapas. En ganska stor yta skapade men stördes en aning av att vattenslangen gick relativt ytligt. Men det kommer säkerligen blir väldigt bra och med all sol så kommer tomater m.m. att må gott där. Tyvärr blir det mindre gräsmatta i solen, men jag tror att det kommer att bli tillräckligt på andra ytor ändå.

IMG_2350Innan vi kan måla huset så måste det skrapas en hel del på östra och norra sidorna. Kasia började med att ta tag i detta. Vi hoppas dock att det kommer lite barn vid nästa tillfälle och hjälper oss för det är ett riktigt tråkigt och arbetsamt moment. Innan hemfärd så blev det lite diskande av glas m.m. nu när det finns avlopp. Där återstår bara rinnande vatten, men det blir i mitten av april.

 

Det här inlägget postades i Altan, Huset, Projekt, Trädgården, Utsidan. Bokmärk permalänken.