Altanbygge i härligt väder

IMG_2356En varm och solig helg har utlovats av vädertjänsterna. Lördagen började i sol och det kändes riktigt skönt ute, efter en vecka med bakslag i form av massor av snö, som ändå har smält bort. Det är inte bara vi människor som vaknar till liv. Vid entrén finns en hyffsat stor klunga snödroppar som mår gott i solen. Vi får hoppas att vi som kommer till lotten denna helg känner likadant.

IMG_2354Det stora projektet denna helg är som sagt byggandet av en inbjudande altan med genröra ytor. Totalytan är enligt reglerna begränsad till max 15m2 och det skall inte varav något problem. Ytan är 2.70 x 5.50. Det innebär att det blir en skön hög med virke som behövs. Då ett vanligt takräcke bara får ta 50kg så blev det flera vändor till Byggmax i Länna. Kan erkänna att det lastades mer än 50kg per gång, men inte så himla mycket mer.

IMG_2365Ramen byggdes av 45×140 reglar vid sidan av platsen som den skall stå. Det var Jesper som ville ha det så och man måste släppa fram ungdomarna. Innan vi den kunde börja byggas så ställde vi ut de gamla betong plattorna som en form av plintar. Dom säkert att ge sig men då får vi kila under. Tror dock att det kommer att dröja innan vi märker något eftersom antalet ”plintar” är rätt många på den lilla ytan.

Vi hade tur då alla barn kom och hälsade på med sina respektive, utom Anja som hade andra planer för dagen Till och med Robin och Inga-Lill dörk upp. Med alla på plats så blev det till att fika i solen och det var synnerligen trevligt. Till och med lilla Lukas tyckte om sällskapet.

IMG_2372 IMG_2370

Efter kaffepausen så tog alla tag i något så det hela gick undan. Jag och Carl åkte till Byggmax, igen. Emma och Kasia körde hårt med skraporna mot fasaden (något som senare byttes mot varmluftspistol och spackelspade). Jesper och Tina fixade med altanen. Tyvärr åkte Jonas hem med Lukas och Robin tog Inga-Lill och åkte vidare. Men det var riktigt skoj med så många på plats.

IMG_2377 IMG_2374
Efter en underbar helg med mycket arbete och många hjälpande händer så måste vara glada över resultatet. En altan har blivit byggd, även om en del småsaker återstår  så är den i princip klar. Vi kunde till och med invignings-fika på den när Roffe och Agneta tittade förbi med bullar. Fasaden har fått hårt motstånd så att färgen är borta på de flesta ställen och vid rätt temperatur kan vi börja måla. Hann även med lite planering av kommande vatten installation. Hoppas att det blir fler liknande helger. Det känns som om den tänkta upprustningen börjar komma till sin ända. Sedan återstår bara ”det vanliga” konstanta fixet som det blir med ett hus.

 IMG_2383

Det här inlägget postades i Altan, Huset, Projekt, Trädgården, Utsidan. Bokmärk permalänken.