Odling och bygge

IMG_2384Åter igen har det utlovats en varm och skön helg. Det innebär att vi kan hinna göra mycket. Altanen badade i sol och det såg lovande ut. Kasia har shoppat fröer och lökar i massor som skall komma i jorden. Jag tog tag i båten under lördagen och gjorde då inget på kolonistugan. Däremot på söndagen blev det lite mer pyssel med olika små projekt.

Kasia tog tag i det stora odlingslandet som behövder fixas en hel del. Jorden består mest av lera och är tungjobbad. Men efter mycket slit så kom både lökar och potatis i jorden. En bra början på odlandet, men som sagt jobbigt och mycket återstår.

IMG_2392  IMG_2390

IMG_2393

Under söndagen var jag på lotten och fixade det sista på altenen. Några brädor var kvar att dra fast, en lucka till husets inspektionslucka fixades och även dekorlisterna runt altanen sattes på plats. Det blir ganska snyggt. Nästa del i det projektet är att dölja plintar och göra en ”kjol” runt om. Även några trappor skall göras. Men på det stora hela är den klar och fungerar jättebra att fika på.

IMG_2391

Inne sattes ett eluttag upp vid pentrybänken. Det är smidigt att ha så man kan koppla in olika prylar där, som t.ex. vattenkokare. Sedan var det dags att börja med vatteninstallationen. Kallvatten och varmvatten skall det bli. PEX rör och kopplingar i lagom mängd samt en hel del jobb. Innan dagen var klar så hade kallvatten delen monterats. Då vi inte köpt varmvatten beredare än så väntade jag med den delen, men har förberett ändå.

 

Det här inlägget postades i Altan, Huset, Projekt, Trädgården. Bokmärk permalänken.