Påsk, men mycket att göra

IMG_2423Denna påsk har mycket som väntar på att göras i ordning. Redan innan helgen har en varmvattenberedare köpts och den skall monteras. Vi hoppas att många av ”barnen” kommer och ger oss en hand.      Visst kom dom på påskdagen! Alla barn med sina respektive kom och hjälpte till. Men innan så hade jag börja med att sätta in varmvattenberedaren. Den visade sig vara lite paj i termostaten men jag lyckades få till den så att vi nu har varmt vatten i huset.  Lite lagom lyxigt och ett stort lyft. Nu är det egentligen bara den enkla duschen som skall fixas, men det tar vi senare.

IMG_2422Dagen innan, på påskaftonen, hade varit och shoppat lite på Bauhaus. Bland annat en grill och lite trädgårdsprylar. På påskdagen åkte jag med Jesper till Fredells och köpte läkt till fasaden. Medans vi var där så hade Tina börjar grunda allt och hon fick sedan hjälp av Emma. Så nu är hela huset grundmålat. Det har gått åt en stor hinka av Jotuns oljebaserade grundfärg (färglös).

IMG_2419Men innan det kunde göras så tog Jesper bort alla foder runt fönster och dörrar. Även om grundfärgen är färglös så känns det nu riktigt bra och det är med förväntan vi ser fram emot att få måla med riktig färg. På förrådet väntar dock ett stort antal läktlister på att sättas upp och dom är trots den lilla ytan hyffsat många. Men skall det bli fint så får man ligga i. Huset skall bli en liten pärla är det tänkt.

IMG_2426Under vintern har Jonas och Carl gått på kurs i att göra korv. Så till dagens premiär av att grilla på lotten så tog dom med sig lite korv. Det blev ett rejält kalasande med korv och sallader i solen. Kul att både farmor och mormor var med. Även lilla Lukas följde med mamma o pappa. Han verkade ta det mesta med ro och var lugn och stilla medans vi andra kalasade. Det ny inskaffade partybordet kom väl till pass.

IMG_2421I trädgården kämpade Kasia som vanligt på med sina lerklumpiga land. Det är mycket att fixa innan alla växter är i jorden och väntar på att få växa till sig. Men hon är duktig och tycker det är kul. Faktum är ju att det är just odlandet som är det egentliga med kolonilotterna. Det skall bli väldigt skoj att se vad som kommer upp ur jorden och minst lika skoj att få smaka på dom.

När vi gav upp för dagen hade mycket blivit gjort. Huset hade grundmålats, läkten hade blivit uppsatt och varmvatten finns nu. Det är en hel del projekt på en liten stuga. Vill man så finns det gått om jobb. Glad är nog grannen som får en fin fasad att titta på. Annars verkar hon trivas bäst i solen läsandes och lyssnandes. Oavsett så är hon väldigt trevlig. I morgon skall vi köpa färg till fasaden och lite virke för att bygga klart altan m.m.

IMG_2429
IMG_2430

 

 

Det här inlägget postades i Förrådet, Huset, Insidan, Projekt, Trädgården, Utsidan. Bokmärk permalänken.