1:a Maj, långhelg

20140501_183139En lång helg igen. Denna gång helg kommer det att hända mycket med utseendet av kolonilotten. På schemat står målning, målning och målning. I det ingår även montering av foder runt fönster och montera vindskivor på förrådet. Vädret är lite blandat men våren har definitivt kommit och det spritter i allt som växer. Plommonträdet har fått massor av skott och det är inte långt kvar tills trädet är grönt och blommande med en massa plommon som följd.

IMG_2439Tyvärr upptäcktes en liten vattenläcka. Det är den ingående slangen som är nedgrävd som hade fått ett för hårt spadtag satt i dig. Så det blev till att gräva lite i landet och frilägga det hela. Skadan var inte så stor men tillräcklig för att det måste till en tydligt reparation. Snabbt till Fredells i Nacaka för att köpa en skarv till 32mm plaströr. Inte alltför dyrt och lite simpelt. Det trasiga området skarvs bort (cirka 2 mm) och sedan monterades det hela ihop igen. Vi  får hoppas att det håller.

Det stora jobbet blir att måla alla foderbrädor. Det blir rätt många på ett hus om man räknar in knutar, dörrar och fönster. Använder samma till vindskivor. Huset har redan fått en hel del färg på målat men än återstår mycket. Vi har blivit ”Demi-dekkare”. Vi har valt den bästa som kallas Ulitmate och en något rödare ton av Faluröd, S4050 Y80R. Det ser lite friskare ut. Till foderbrädorna har vi valt en kritvit färg av samma kvalité. Till huset har det gått åt 15 liter och till knutar och foder 5 liter.

IMG_2441 20140430_154017

Trots att det blev mycket målande så har det varit skoj och det är en skön känsla när det växer fram. Resultatet är det bara att vara nöjd över. Riktigt snyggt och fräscht. Dock återstår att fixa fönstren och dörrarna. Dom behöver verkligen renoveras. Entrédörren är nog den som står på tur i ”att göra” listan.

IMG_2446IMG_2448IMG_2453

Inomhus är det också ordning och reda. Det mesta är fixat och ordnat. Lite hyllor och tavlor skall fixas och lite belysning, främst vid pentryt. Det känns även här riktigt bra.

IMG_2442 20140503_163823

20140503_175426Sent på lördagen så kom det lite regnskurar, som gjort för att ta fram högtryckssprutan och göra rent de gamla plaststolarna som följde med huset. Dom var rejält ingrodda med sot och annat. Trots hårt och blött jobb med hötrycken så blev dom inte helt rena, men betydligt bättre. Dom i och för sig väldigt billiga, men jag gillar inte att slänga något som kan fungera ett tag till.

IMG_2450I trädgården går det även där framåt. Det fixas med jorden och alla växter som för odlats hemma men även med alla fröer som så direkt. Det skall bli spännande att se vad som kommer ut av det hela. Kanske en hel grönsaksdisk.

 

 

IMG_2451

Det här inlägget postades i Huset, Projekt, Trädgården, Utsidan. Bokmärk permalänken.