Lite fix innan sommaren

20140529_140719_resizedInnan sommaren kom så han vi med lite olika saker trots att även båten skulle tas om hand och att vi skulle vara lite på sjön.

Under maj passade vi på att färdigställa duschen som vi byggt i förrådet. I ena hörnet har en duschkran m.m. monterats och en vikbar duschvägg har byggts. För att inte få hela ”golvet” fullt av vatten så har golvet i duschen betydligt bredare mellanrum mellan plankorna. Under golvet är det urgrävt och fyllt med grus och leca-kulor för dräneringen. En sorts infiltration helt enkelt. Jag är rätt säker på att denna dusch inte blir så använd, men när den väl behövs så blir den riktigt skön.

Ute växte det så det knakade med massor av olika plantor. Häcken mot grannen växte och vi skaffade en Big-Bag säck som vi fyllde med klipp och grenar. Inte så vackert men effektivt i väntan på kompost byggdes.

IMG_3320 20140615_171111_resized 20140615_164525_resized
20140615_171106_resizedPå tal om bygga, så byggdes ett vindskydd på altanen. Det fungerar även som ett plank så man inte ser alla verktyg m.m. så tydligt. Vindskyddet byggdes av 22×45 impregnerat virke från Bygg-Max. Just dom har detta mått med rundade hörn till bra pris! Nu väntar vi på att köpa in lite fräschare stolar men dessa gröna från IKEA får tjänstgöra  ett tag innan dess.

Vi har även sovit över några gånger. Det är faktiskt riktigt rogivande och tyst. Så fort det blir lite senare så tystnar trafiken på Nynäsvägen och det är tyst nog. Vi har även möblerat om lite för att känna om bäddsoffan passar bättre längs kortväggen. Det verkar som att det är en bättre plats.

IMG_3321 IMG_2456

IMG_3319Självklart har vi haft olika besök. Mest familjen men även våra vänner har hälsat på oss. Några av alla dessa vänner är Anders och Eva-Karin. Dom har också en kolli-lott, fast på andra sidan stan. Så det finns lite att prata om. Efter denna maj och juni så åkte vi i väg och svärmor tog hand om växter till vi kom hem.

 

Det här inlägget postades i Huset, Projekt, Trädgården. Bokmärk permalänken.