Mitt i semestern

I mitten av juli kom vi hem från två underbara veckor på stugan på Åland. I brevlådan fanns ett brev koloniföreningen om att våran häck mot vägen var för hög. Så vi köpte in en elektrisk häcksax och en handdriven gräsklippare på Bauhaus.  Sedan fick häcken sig en omgång. Troligen bör den klippas ännu mer men vi avvaktar och ser hur den vill växa. Så spenderade ett par dagar på lotten för att fixa lite.

IMG_2461 IMG_2474

Medans jag klippte häcken passade Kasia på att fortsätta med fönsterrenoveringen. En del kitt byttes ut och det är både kladdigt och pilligt för en ovan. Men resultatet blir bra.

IMG_2464 IMG_2466 IMG_2467

I trädgården har växt rejält och lite skörd har det blivit av pumpor och squash. Odlingarna växer bra och några är det riktigt bra fart i. Den på framsidan som vätter mot söder är full av tomatplantor och det ser ut att bli många tomater där, men även andra växter trivs riktigt bra. Den lilla planteringen vid grannens husvägg tar sig även den och börjar se fin ut.

IMG_2471 IMG_2470 IMG_2469

IMG_2475Med lite extra blommor på altanen så börjar det se riktigt trevligt ut. Inte illa för att vara första året där. Det kommer säkerligen bli betydligt bättre till de kommande åren. Nu åker vi ut på två veckor till, denna gång i vår vackra skärgård.

 

Det här inlägget postades i Fönster, Huset, Projekt, Trädgården, Utsidan. Bokmärk permalänken.