Trall i regnet

IMG_2326Denna helg blev det bara söndagen som blev över till att jobba vidare på kolonistugan. Det var ett soligt Skarpnäck som mötte mig och det var cirka 5 grader ute. Inne var det dock betydligt svalare efter nattens kyla. Kul att källaren har hållit sig över nollan hela vintern. Projektet som stod för dörren var att lägga golv i förrådet. Eller snarare trall. Eftersom förrådet är ouppvärmt och troligen kommer att hanteras lite bryskt så valde jag att använda tryckimpregnerat virke. I förrådet fanns redan ett dåligt betong golv som var ojämnt och trist. Så genom att höja upp golvet cirka 25 cm och bygga det som ett trädäck så blir det även möjligt att skapa förvaring under det nya golvet.

IMG_2327Reglar, plankor och skruv köptes från Byggmax i Länna. Bra priser där! Men det fick bli två vändor då takräcket inte pallar med allt som behövdes. På väg till Länna började dock regna och det fortsatte sedan större delen av dagen. Så det blev blött och svalt att springa ut och in för att kapa plankor m.m. Det största problemet var nog ändå att det fortfarande fanns relativt mycket kvar i förrådet som måste flyttas vartefter bygget gick framåt. Så tunga lyft, benböj och ryggböj gjorde kroppen mör.

IMG_2328Trots regnet så var det ljust och skönt ute och det märks att det närmar sig vår. Det är betydligt ljusare ute om kvällen, vilket gör det lättare att hålla på längre. Så efter många timmar började det hela bli hyffsat klart. Innan hemgång så var alla ramverket och fast plankor klara. Nästa gång blir det de luckor som skall finnas i mitten som skall fixas. Det ger ett bra utrymme för olika saker man inte behöver ha framme hela tiden.

 

Det här inlägget postades i Förrådet, Huset, Projekt, Utsidan. Bokmärk permalänken.