Sista förrådsväggen

(Artikeln gäller både lördag och söndag)

IMG_2315Denna helg skall sista väggen på förrådet rivas och bytas. Spännande givetvis och det skall bli skönt när det är klart. Den gamla sunkiga väggen mot grannen visade sig vara lätt att riva, det stora jobbet var ju redan gjort med att byta hörnstolparna. Det tog nog bara 25-30 minuter så var väggen riven och de-monterad för att lättare kunna slängas. Eftersom de mest jobbet görs på stående på grannens tomt så lade jag ut några masonit-skivor att stå på. Det var även relativt geggigt också.

IMG_2318Bygget av nya väggen gick väldigt enkelt och smidigt. Ett ramverk med reglar sattes upp med en kraftig stolpe i mitten för att hålla taket uppe. Sedan mer reglar innan det var dags för panelen. 140mm råplan klyvyta. Jodå så är beteckningen. Det gick åt en del och så även spik. Det visade sig att jag blev en planka kort och behöver mera spik. Jag har valt att slå i alla spikar med hammare och inte använda spikpistol, ser det som en träning så man slipper gå på gym.

IMG_2321

Efter att ha shoppat de plankor och prylar som saknades så var det dags igen. Denna söndag regnade det ordentligt. Jag hade gjort upp med Mazin att komma med sin stora bil och hämta allt gammalt byggbråte och köra till återvinningscentralen. Det blev en rätt stor hög av plankor, möbler och skivor. Men bilen fylldes och kördes till Högdalen.

IMG_2319Inne i huset höll Kasia på med lite finlir som att betsa och lacka de hyllor vi skall ha vid pentryt. De vit-laserade hyllorna kommer att bli jättefina. Dock tar det som bekant lite tid för att färgen skall torka. Så hon satte även igång med att tvätta av golvet med klassisk gammeldags såpa. En del städning och fixande så blev det väldigt fint och nu börjar det verkligen kännas lite ”hemtrevligt”.

IMG_2322Ute i förrådet så hade några plankor spikats upp, precis när det regnade som mest. Men nu är dom flesta på plats.Det är fortfarande lite finlir kvar. Men regnat var ihärdigt så det fick bli till att städa inne i förrådet. Plocka ordning och slänga ut det som skulle slängas. Mattor lyftes och skakades och till slut hade det blivit väldigt mycket skräp på golvet som sopades upp. Men med det mest fixad även där så blev resultatet riktigt bra.

Innan hemfärd så kändes det som en bra helg med massor som blivit gjort. Inne är det snyggt och ordning och ute är alla sopor borta. Nästa gång hoppas jag att vi kan bygga det golv som skall få förrådet att bli så där extra bra.

IMG_2325  IMG_2324  IMG_2323

 

Det här inlägget postades i Förrådet, Huset, Projekt, Utsidan. Bokmärk permalänken.