Mera pyssel ut o inne

IMG_2305Denna helg fanns det mycket att göra, men då vi hade lite partaj hemma på lördagen så blev det bara söndagen att jobba på. Under lördagen har vi dock köpt virke m.m. så att vi kunde komma i gång snabbt på söndagsmorgonen. Det stora projektet bestod i att riva den andra väggen av tre. Skjulet var redan borttaget och man ser tydligt att huset bland annat har varit gult tidigare. Marken har under alla åren också satt sig rejält, men så är det mer lera.

IMG_2306Trots att jag hade varit vid stugan på lördagen och fixat med en timer så var det hyffsat kallt inne. Utomhus var det cirka minus 5 grader så på tre timmar hade temperaturen stigit till anständiga (?) 2,7 grader. Men det är trots allt bara två relativt små element som stod för värmen. Med det betydligt större konvektor elementet på så steg sedan snabbar. Men det är ju ändå utom som mitt arbete skulle ske. I källaren är det nästan 1 grad varmt vilket ju är bra då vi vill hålla frostfritt där. Till nästa vinter kommer nog ett litet element monteras där för att garantera att det är frostfritt också.

IMG_2307Med bräckjärn och hammare så gick det rätt fort att riva den gamla väggen. Trots allt så bestod den egentligen bara av ribbor och masonitskivor. Lite enkelt i hop spikat genom åren som man har byggt på det som en gång var en typ av pergola. Det enda som var någorlunda trixigt var att ta bort hörnstolpen, då taket givetvis måste stöttas så det inte faller ned. En regel fick tjänstgöra som stöd. Det gamla skåpet bars ut och kanske använder vi det i trädgården senare, det får visa sig.

Kasia kom senare då hon valde att gå de 5 kilometer det är hemifrån. När hon väl kom till stugan så började hon med lite olika projekt. De blivande kökshyllorna betsades vita, men skall även få olja nästa gång. Hon tog även tag i de gamla stolarna som nu skulle få ny klädsel som matchar den fina fåtöljen. Stolarna blev riktigt fina och det kommer bli fantastiskt fina. Det lite enkelt uppsatta gardinerna kapades och syddes upp då dom var väl långa. Kasia tyckte att hon inte hunnit med något under dagen, men faktum är att det var en hel del. Vi ju även fått besök av mormor, Anders och Eva-Karin samt senare av Emma och Carl.

IMG_2312 IMG_2310  IMG_2311

IMG_2314Utomhus fortsatte bygget. Taket rätades upp å det kom i våg och en ny stolpe monterades som håller upp allt. De gamla plintarna fick tjänstgöra men några enklare stöttor gjorde även under väggen mot de betongplattor som redan fanns. Vi får hoppas att det kommer att hålla sig rakt under tillräckligt många år. Sedan blev det reglar som skulle på plats och sedan den nya dörren från Bauhaus. Efter lite pyssel och hjälp av Anders satt den på plats. Det som återstod var panelen som raskt kom på plats och resultatet blev riktigt bra. Hoppas att det råa virket står sig några månader innan vi kan grundmåla det. Nu är det bara den större väggen mot grannen kvar. Den blir nog ännu enklare att riva och bygga ny då inget fönster eller dörr skall monteras. Tyvärr får vi vänta två veckor då kommande helg är upptagen. Förhoppningen är att hela förrådet skall vara klart under februari och då skall även det trall-liknande golvet ha kommit på plats. Vi håller tummarna på att vädret är snällt med oss.

Det här inlägget postades i Förrådet, Huset, Inredning, Projekt. Bokmärk permalänken.