Pentry, avslut

IMG_2278Årets sista helg blev även den mild och därmed rätt skönt att vara ute på stugan. Lite fix på lördagen men framförallt på söndagen. Fick lite bra hjälp min kära bror som har bra verktyg och kunnande,vilket är gott att ha när bänkskivan skall kapas och göras hål i. Men först måste alla prylar monteras och det blev många paket att fixa. Det är lite pyssel att montera alla lådor och skåp.

Till pentryt skall även ett avlopp och vatten dras. Det blir att gå igenom väggen till förrådet och avloppet kommer att få en infiltrering medans vatten kopplas ihop senare då vattnet i området kopplas på igen i april. Tills dess skall en varmvatten beredare vara inköpt och monterad också. Att borra igeom en vägg är inte alltid lätt. Med en lång smal borr så gjordes pilothål och sedan blev det enklare med hålsåg och liknande.

 20131228_104722  20131228_104744

IMG_2280Men efter några timmar och mörkret började lägga sig så blev pentryt i princip färdigt. Skåpen är på plats och lådorna med. Bara några handtag som saknas ännu men dessa kommer så fort Ikea får in dom igen. Måste säga att det blev riktigt bra. Lite hyllor på detta så blir det helt fantastiskt bra och jag tror att vi kommer vara glada över pentryt i många år, även om det under sommarmånaderna blir mycket grillande ute.

IMG_2281Medans pentryt byggdes så har Kasia fixat med stolar och med Emma-fåtöljen. Fåtöljen skall kläs om och det är ett rejält projekt, men blir säkerligen riktigt fint.

 

Det här inlägget postades i Huset, Inredning, Insidan, Projekt. Bokmärk permalänken.