Nytt år och ny vägg

IMG_2289 En extra lång helg och sista julhelgen, trettondagshelgen. Nu hade vi tre dagar att hinna fixa lite. Kasia gav sig i slag med att fortsätta med att klä om fåtöljen. Ett pilligt jobb som tar sin tid. Jag tog tag i en del små saker som behövde fixas. Som att fixa sista bitarna på avloppet, byta ett krånglande element och sätta upp en lampa med rörelseautomatik vid entrén. Det kändes behövligt med lyse dels för egen skull, men även efter att det har varit tjuvar i området. Nu ligger vår stuga bredvid villaområdet som har rätt bra uppsikt, hoppas vi. Men lite rörelsesensorer är inte dumt.

IMG_2283Kasias jobb med stolen har varit pilligt, men resultatet blir riktigt bra. Det är många bitar tyg att fästa och i och med att extra fyllning skulle i så blev det inte lättare. Det var inte lätt att hitta fyllning heller (grå vadd). Men Slöjd-detaljer har himla mycket saker som man kan ha nytta av och nu med sin butik i city blev det enkelt. Många små detaljer att tänka till på, sy ihop och tråckla med snören och knappar. Även om stolen inte blev klar i helgen så syns det att det kommer att bli jättefint.

IMG_2286 IMG_2287 IMG_2295

IMG_2290img_2166Dag två så var det dags för ett större projekt: Bygga ny vägg på förrådet. Alla väggar skall bytas ut mot snyggare då de gamla är en kvarleva från förr. Från början en pergola som sedan fått vindskydd av masonit och senare även ett enkelt tak. Alla väggar skall rivas och bytas mot ”modernare” och så även de bärande stolparna. Det finns relativt stadiga gjutna fästen från de gamla stolparna som kan användas. Nya stolpar av impregnerat virke har nu använts för att stå emot tidens tand bättre. Att riva väggen gick väldigt lätt då det var en väldigt enkel vägg med ribbor och masonit. Innan hemgång täcktes hålet med väderskydds-presenning. Stolpen och två längsgående reglar hade också satts upp.

IMG_2291 IMG_2292 IMG_2294

IMG_2298På söndagen skulle väggen bli klar. Det lilla esset i ärmen består i att vi använder en skjutdörr från vår båt som vi tagit bort. Ramen satt fortfarande i båten så en tripp dit fick det bli för att montera ur den. Det tog en stund men gick riktigt bra. Med ramen på plats i ”hålet” kunde övriga reglar passas in exaktare. Sedan hämtade vi själva dörrarna som jag hade stod på i källaren på jobbet. Tunga och stabila saker med isolerglas. Lite justering här och där och sedan satt ramen och glaspartierna på plats. Ytterpanel och lite mer virke köptes från Fredells och väggen kunde färdigställas.

IMG_2299När trettondagen var slut så var vi nog rätt nöjda. Fåtöljen är visserligen inte klar men syns klart att det kommer att bli fint. Ena väggen på förrådet är klar och säker (OK, lockläkten saknas!). På förrådet återstår två väggar att byta. Nästa gång blir det den motstående väggen där en dörr skall bytas och ett litet skjul rivas och byggas nytt. Här lyser flitens lampa.
Vi är snart tillbaka!

 

Det här inlägget postades i Förrådet, Huset, Inredning, Insidan, Projekt, Utsidan. Bokmärk permalänken.