Oktobers första helg

Det börjar bli höst på riktigt. Vi skulle egentligen åka ut på sjön, men vädret var inte med och vi vände hem för att istället vara på kolonilotten.

IMG_2727Vi fick trevligt besök av Ann och Eva-karin som varit på plats redan innan vi kom. Det gräves vidare på grönsakslandet och ytterligare yta av den gamla planteringen har nu blivit transformerad från ogräsbäss till odlingsyta. Senare kom även Emma, Mormor, Jonas och Anja. De senare var på snabb visit och njöt mest av att få vara ute.

Tidigt vankades det kaffe, munk och kakaIMG_2734. Rätt trevligt att sitta och fika även om det är byggbråte och upprivet. Gott kaffe hjälper till för att inte tala om hembakad äppelkaka.

 

 

IMG_2743IMG_2741

Inne i huset var det mest avslutande rivning. Det gamla innertaket av masonit togs ned och den gamla pentry bänken, som till stora delar var platsbyggd togs bort. Sedan var det sista listerna som åkte för att slutligen gå över så att inga spikar stack ut. Efter lite städning kändes det helt ok att avsluta dagen.

IMG_2730Kasia första lökar kom i jorden redan förra helgen. Här skall det bli vitlök. Det finns hopp om goda pastasåser och härliga vitlöksosande dressingar till sommaren.

Det här inlägget postades i Huset, Insidan, Projekt, Trädgården. Bokmärk permalänken.