Starten

Det är lördag och rent formellt så är det inte överlåtelse förrän i morgon. Men vi har fått tillåtelse av Håkan (son till ägaren och den som föreningen har som kobntaktperson) att börja fixa. Kasia har gett sig på odlingslandet och jag börjar ta bort en del gammal inredning och väggar.

Första projektet var att ta ned den lilla skiljevägg som fanns till ”sovrummet”. Spännande att se hur väggarna var byggda och hur pass svårt resten skulle bli. Men det visade sig vara ganska enkelt att ta ned denna tunna vägg som ändå var stadigt byggd.

På golvet under plastmattan hittade vi en massa tidningar från 1951. Troligen renoverade man huset då. Det blev betydligt öppnare när vi fick bort väggen.

Sedan stod garderoben på tur. En ganska enkelt byggd garderob men med mycket virke. Den var byggd senare än huset i sig vilket syntes på att listerna i tak och golv var intakta.

Nästa på tur var ”köks” väggarna. Det lilla köket som var rätt sunkigt fick ge vika. Väggar och väggskåp åkte ut. Väggarna var relativt stabila, utan den mellan ”sovrummet” och ”köket” som var väldigt tunn och dåligt förankrad i hörnet.

När allt var borta så blev det en väldigt öppen yta med massor av potential. Här kommer det att bli en väldigt finns ”storstuga”.

Ute i trädgården hade Kasia grävt för glatta livet och ogräset var nu borta till stor del och det börjar likna något.

Det här inlägget postades i Huset, Insidan, Projekt, Trädgården. Bokmärk permalänken.