Ett lyft för huset, även ute och inne

SjunkenVerandaIMG_2731 Den lilla inbyggda verandan är bygg på tre plintar och mot övriga huset. Dock har plintarna sjunkit en del genom åren och hela verandan har blivit lite sned.  Men vi hade en plan!

IMG_2225IMG_2227

Med en klassisk garage-domkraft och en lång hävstång så kunde vi lyfta huset och lägga under lite tryckimpregnerat virke för att få det hela i våg. Det blev en riktigt bra lösning och det är nu mycket rakare golv för att inte nämna att dörren gick att stänga tätt. Vi passade även på att ta bort eternitskivorna som täckte grunden, med tillhörande stålställningar.

IMG_2230IMG_2231

Utomhus i solen har Kasia slitit hårt med fasaden för att få den ren. Just nu ser det bedrövligt ut, men med lite färg så kommer den att bli strålande.

IMG_2236IMG_2235

Inomhus fortsatte vi dagen med att sätta upp gips på väggarna. Den tretex som satt på väggarna får sitta kvar vilket ger en liten extra isolering med klassisk fler-lagers-princip. Passade även på att byta ut den gamla el-centralen mot en modernare och ute i förrådet byttes ett gammalt 3-fas uttag ut mot en modern. Den är nu den enda som är inkopplad så länge. Drygt hälften av väggarna är klara och sedan blir det tak-gips som skall sättas upp.

En skön men aningen kort lördag med mycket avklarat. Stort tack till Tina, Jesper och Lars-Ove samt mormor som grävde vidare i grönsakslandet.

Det här inlägget postades i Huset, Insidan, Projekt, Utsidan. Bokmärk permalänken.