Nya stora fönster

Huset har från början haft fyra relativt små fönster som är 60x60cm. Dessa var i uselt skick och behövde antingen renoveras eller bytas. Då vi vill ha in mer ljus så valde vi att köpa nya partier från Skånska Byggvaror. Vi valde modellen Natur-V.
Två-glas fönster som egentligen är till för uterum, men då det inte är speciellt bra isolerat förövrigt så tyckte vi att det skulle räcka. Den nya partierna är två fast 67x199cm och ett två-dörrars parti 127x199cm.

Arbetet startade på söndagsmorgon med att såga ut de gamla med tigersåg. Dom satt ovanligt löst. Sedan tog vi bort den vägg som satt under. Vi köpte huset som isolerat men precis som befarat så var väggen oisolerad. Ytterväggarna står uppenbarligen direkt på golvet med reglar som går ned till stommen.

Fonster-IMG_2782Fonster-IMG_2791

Med fönster och vägg borta blev det rejält mycket öppnare. Vi kände direkt att detta är precis rätt grej. Vi upptäckte även att golvet har ”lite” isolering. Frågan är väl mest hur mycket nytta den gör…..

Fonster-IMG_2793Fonster-IMG_2792

Fonster-IMG_2795

Våra kamrater kom förbi och bistod med lite glada heja rop men även lite fysiskt arbete också. Tyvärr tog batteriet i skruvdragaren slut, men efter lite funderande så åkte vi till Anders Lindström och lånade hans. Tack Anders! Sedan gick det som en dans och när mörkret kom så satt allt på plats. En hel del små fixa återstår men det gör det väl alltid…..

Fonster-IMG_2797Fonster-IMG_2802

Fonster-IMG_2811

En sak som återstod var att gipsa klart runt fönstren och sista raden tak-gips. Väldigt stolt kunde jag konstatera att jag köpt exakt rätt mängd skivor till väggar och tak. En vägg skiva blev över men det berodde på att förra ägaren lämnat kvar fem skivor, jag trodde det var fyra….

20131028_172442

Vi är mycket nöjda!

 

Det här inlägget postades i Fönster, Huset, Projekt. Bokmärk permalänken.